Tuesday, May 15, 2012

calon suami


salam semua....da midnite da skrg..cptnye mase...td dok cbuk2 siapkan esaimen ngan coursemate...kelip2 rupenye da pnak pukul 12 tgh mlmda..ayyoyoy cpat btol mase brlalu =0
hehehehe
actually nozi nak cter ckit..tgah hari td mase dlm klas..lcterer nozi ade bgtaw yg kite sbgai mahasiswa/i perlu da start cari calon da....tapi yg tuk akak2 senior jela..kalo yg baru masuk uni tu jgn dok gatai2 noh..hehe
nasihat lcterer nozi...
awak kene cari calon mase tgah balaja kat univrsti ni taw..lpas awak da grad susah dah nk cari calon yg betol2 sesuai dgn kita...tambah2 pulak kaum adam susah nak cari yang betol betol btggungjawab especially nak jaga makan minum kita zahir dan batin..kan??

kalau belajar kita perlu berusaha bsunggug sunggu, mcm tu jgk la kalo nak cari calon
kene usaha sungguh sungguh..solat hajat 44 hari mtak petunjuk...
macam ni la pnysrah nozi buat dulu mase nak cari calon suami dye...
lcterer nozi ni join satu usrah then lcterer nozi ni bgtaw la kat ahli - ahli usrah dye nak cari calon suami sebab kalo dah balik malaysia dan bekerjs, takde mase dah nak cari calon..
match punye match..lecterer nozi ni jumpe la pasangan match dye..mula tak bekenan pastu buat solat hajat istikaharah..ternyata ALLAH MAHA BESAR..ALLAH bagi petunjuk kat lecterer nozi ni yg lelaki tu memang pasangan hidupnya....



so, kesimpulannyaa...hehhehe
jadi moh la kita cari calon suami kita sekrang especially tuk akak2 senior macam saya..(haha..senior la sangat) ....mane taw jodoh kita tu dekat ngan kita je...mintak petunjuk dari-NYA..moga dipertemukan dengan jodoh yang baik - baik..amin YA ALLAH..

JOM CARI CALON....HEHEHE
salam  semua ;D

2 comments: