Saturday, June 23, 2012

yes..dah start cuti, puasa then raya raya ;)


kalo korang nak taw nozi dah habis exam dah 2 hari lepas dan sekarang nak memulakan sesi percutian dengan benda benda yang fun and exciting..but for the beginnning, kene mulakan dgn part yang agak slow ckit sebab kene jadi babysitter tuk anak kakak...

haaa ni dia anak saudara saya saya..
nozi kene jage dye la sminggu before balik kg kejap..

^_^

lpas balik kg seminggu kene datang UKM semula sebab nozi terlibat dengan event tuk senior..
for MAG..MALAM AMBANG GRADUAN tuk senior yg bakal grad nat..diorg skrg tgh praktikum kat sekolah nat 6/7 senior2 nozi dah habis parktikum dah..

lpas tu baru la nozi dan kawan2 nozi akan enjoy diri kitrg kat sabah bah tapi idok la nozi dgn kwn2 nozi je pegi..kami pegi ni dgn persatuan anak2 sabah bergabung dgn persatuan pendidik..dan nozi dan kwn2 nozi dalah pesertanya..hehehe

x sabar nak pegi sebab nat kami akan dapat keluarga angkat  :))
hope we'll have fun there :))

ok la..sekian saje coretan nozi tuk kali nih..
dpt tulis pendek2 saje..hehe
pendek x pe aslkn jgn tulis pnjg nat korang boring plk nak bace..ok2
salam semua :)
jumpe lage di coretan yang akan datang =D

Saturday, June 16, 2012

Friday, June 15, 2012

awesome love story ever by Qaleshya Umairah



jom join ICUMM
sape sape lage nak join jom..

KLIKKLIK

TAJUK : sentiasa dalam doaku selalu

ni bukan love story berlainan jantina..maaf la sebab hanya ini yang termampu dari saya..
mase kecik kecik dulu bila mak nozi nak pegi kije, masa tu umur nozi dalam 5 tahun, mak nozi akan hantar nozi pegi umah  mek ( panggilan untuk nenek nozi)...
tiap tiap hari kecuali ujung minggu la rutin nozi mcm biase la...
meluangkan mase bsame  mek...
kami makan same same,  mek mandikan nozi...
senang nak cter semua benda  mek buat,  mek pasti bawak nozi sekali..gi kebun belakang rumah  mek la..memang best la sampai comot nozi main kat kebun tuh..
tapi yang bestnye  mek tak pernah nak marah nozi kalo nozi selerakkan rumah  mek..
tapi sebenarnya nozi tak,buat pon semua tu..sebab  mek kata pernah bagitaw mak nozi, yg nozi ni seorang cucu yang baik, dengar kata...
bila dah terbiasa pegi umah  mek, bila mak nozi nak hantar pegi umah  mek, otomatik nozi akan pergi sndiri sebab dekat je dgn umah nozi..
nak taw..nozi bkn bjalan pegi umah  mek tetapi berlari lari sebab x sabar nak jupe  mek..
ade ptg tu  nozi ingat lage, hari tu nozi cabut uban  mek..mek siap bagi upah lage..tyme tu la pling best sbb dpt duit..
tak lame lpas tuh, mek dgn atuk nozi pegi menunaikan haji tapi x lame lpas tuh,
hnya atok nozi yang balik..nozi cari  mek tapi atok nozi bgtaw yg mek meninggal kat mekah..
mase tuh nozi dah 8 tahun dah fhm ape tu meninggal dunia...
:(((((((
mase tu nozi sndri yg taw prasaan nozi dan nozi pegi peluk mak nozi....
sampai sekarang muka arwah mek masih lage segar di ingatan walaupun dah 13 tahun dah blalu
dan yang paling myayat hati paggilan yang selalu arwah mek paggil kat nozi..
MEK TITIR...
pggilan manja yang arwah bg kat nozi mnurut cter mak nozi..

p/s: ni bkn awesome love story tapi kenangan cinta dan kasih nozi pada arwah nenek nozi dan nozi bsyukur sebab di tanah suci arwah nenek nozi mghembuskan nafas terakhir...
AL-FATIHAH
salam...

SEGMEN : I Follow U, U Follow Me Back



jom join join =D

KLIK KLIK

tarikh akhir 11.59pm 30 JUN 2012


kenangan pokok dan buah ara


kan best kalo ade jam putaran masa..nk g cari doraemon la...nak pinjam jam putaran mase
hihiihihihi..... 

umah nozi dulu sebelum berpindah ke rumah baru ade pokok ara..tu satu satunya pokok ara kat depan umah nozi..yg strategiknya betol betol depan jalanraya...pastu yang paling best..tu la tempat nozi dan kakak2 nozi selalu lepak...yang sangat la best kat poko ara tu kami buat buaian dan nozi dgn kakak2 nozi selalu panjat pkok ara tu...pastu ape lage sambil makan buah ara sambil tengok orang lalu lalang..tambah pula sambil borak borak...mmmm manisnya buah ara dengan gula yang ada dalam buah ara..gula mcm pepejal mcm tu lbh kurang rupa dye..hehe

ade yang berayun ayun dalam buaian pastu ade yang duk bgayut panjat panjat atas pokok ara..memang best la mase tuh...
korang mesti ingat pkok ara tu tinggi..pokok ara tu tak tinggi pon..sebab tu seronok je nozi dan kakak2 nozi panjat...
ade jugak kadang2 kami sampai tertidur duk kat pokok ara tu..tertidur atas pokok pon ade...
hahaha..teruk tak...kalo nasib baik, kami tak jatuh la, kalo tak, jatuh bedebok la kami mcm buah nangka..
tapi mujur tak sakit.,hehe..


ni la pkoknye..sory la tak jelas sebab gmbar ni dah lame tambah2 pulak gmbar ni dah terlekat dgn plastik album tuh..hehehe...strategik kan pkok ni..rendang2 je..hehe

buah ara ni sangat lebat buah dye..asik berbuah je sampai tak terlarat nozi dan kakak2 nozi nak makan..
tapi mujur jugak  ade jiran2 kampung mintak buah ara nak buat gulai kenduri..masukkan sekali dalam gulai daging..ape orang panggil tu..lbih kurang mcm dalca la kot..hehe
buah banyak pastu daun buah ni lage la bnyak..asik luruh je..pastu bila nozi dan kakak2 nozi bosan duk dalam rumah..ape lage kami sapu la daun2 tu pastu bakar...hehehe
banyaknye nak cter...semua tu dah kenangan sebab dah pindah rumah..
kalo lalu depan rumah lama, mesti akan tengok pokok ni, pokok rambutan dan rumah dulu...
sekarang ni pokok tu dah xde fungsi dah walaupun pokok ara tu masih segar dan masih membesar..
orang yang beli rumah ibu bapa nozi tu ade anak2 kecik tapi biasela budak2 sekarang..,mane nak main kat luar rumah dah..sume games je..huhhu

tapi x pe lahh...yang penting sume ade dalam 'memori kenangan' yang insyaALLAH akan kekal sampai akhir hayat...

tu saje la cter pasal pkok dan buah ara..hehe



salam ^^



hidung tersumbat~~


arrgggghhh tidak..dah 3,4 hari dah hidung nih trsumbat...
nak kate banyak 'benda asing' dlm hidung mane ade..hehehe(pengotor 2x)
alaaa..xpe..sume orang pon ada bnda yang sama dalam hidung tuh..hehe
PEACE YO !!!!
 

aduh..stress ngan hidung trsumbat sebelah ni...nak bernafas pon tak selesa
alhamdulilah ALLAH SWT kurniakan kita mulut selain mulut tu berfungsiuntuk kite mamam atau makan,
mulut kite boleh gune untuk bernafas...
hek eleh..ape la nozi ni..tu sume orang taw la..hehe
saja je nak bagitaw lage dan lage..

DAN hidung tersumbat sudah membuatkan mataku berair dan itu adalah selsema..yeke..dah suara pon dah makin sengau tapi tak de la sengau sangat pon...hehe
BTW nak bgtaw korang yang kalo tyme demam nozi suka dengar suara serak serak basah nozi sendiri walaupun hahaha demam adalah suatu yang menganggu mood nozi..hik2...
tapi x boleh benci demam sebab orang kate demam adalah satu langkah ALLAH nak kurangkan dosa-dosa kecil kita...
SYUKUR ALHAMDULILAH YA ALLAH...



ni satu petua untuk hilangkan hidung tersumbat tapi untuk bayi la..
asahkan ibu kunyit kat batu pastu sapukan air kunyit kat sekitar hidung baby tu.. 

korang ade petua tak, nak bagi hidung ni tak tersumbat..
kalo ade meh la bag petua kat nozi :)




AHH tibe2 kuar cter pasal demam ni, mcm mane perangai korang mase korang demam?
MANJA,MASAM,PENDIAM atau mcm macam lage la..
kalo korang nak kongsi meh la kongsi sekali..

kalo tyme nozi demam ( ni situasi kat rumah la)..nozi akan menjadi pendiam, periang dan manja..hehe
manja dengan ma nozi la..bkn manja dengan orang yang tidak berkenaan..hehe
pastu tyme demam kat rumah,selera makan pon makin btambah walaupun mase makan deria rasa dah hilang sekejap..pelik betol la..
orang kalo tak sihat la selera makan takde..hehehe
nak buat macam mane..itu la diri sebenar nozi..(thats who i am)


jangan marah marah ye...senyum sokmo
salam...








Thursday, June 14, 2012

Segmen : Tingkatkan Visitor dan Followers versi Xtra



jom join segmen nih...tingkatkan follower dan tingkatkan prestasi anda..hehe
tarikh tutup 18 jun ni..so cepat cepat...
sape nak join meh klik cni cni ye...bawah tu

KLIK KLIK


Monday, June 11, 2012

up follower..jom jom



ok..nak mungkir janji skjap ari ni...nak join segmen la jap..hehhe

jom tambah follower especially for new blogger just like me...
kalo sape sape yg bminat jom klik klik di bawah ye..

KLIK KLIK

SELAMAT BERSEGMEN DAN SELAMAT SEMUA..AMIN INSYAALLAH ;))

Monday, June 4, 2012

Video kumpulan~~cikgu kontroversi


salam....ini adalah video kumpulan saya dan rakan2 sperjuangan untuk kursus teknologi pendidikan, saya tidak dapat nak uploadkan terus dalam blog saya sebab terlalu besar..
jadi saya dan rakan2 telah mengambil inisiatif dengan mmasukkan video kami dalam google docs..dan di bawah ini
link video kumpulan kami...terima kasih

klik cni ye KLIKKLIK

untuk penambahbaikkn, boleh komen di bawah untuk saya dan rakan - rakan seprjuangan melakukan yang lebih baik daripada penghasilan video kami yang pertama..

enjoy it....





Friday, June 1, 2012

abis sem 4


salam sume...da bape minggu da rase tak update blog..huhu
busy busy sebab nk siapkan sume esaimen...dan nozi isytiharkan hari ini sudah tamat untuk pengajian sem ke 4..
huhuhu..tapi belum boleh bernafas dengan tenangnye lage sbb exam bakal mnjelma dlm masa 2 minggu lage..jadi hari ini jela yang dapat nozi update status sbb mau ULANGKAJI....hehe
subhanaALLAH..YA ALLAH...

ok..setakat ini saje post nozi kali nih..see u next time...
ari ni nak balik kampung jap tuk 2,3 ari pastu balik kolej balik dan prepare for the upcoming WAR...

salam sume- sume :))



p/s: ni gmbar mase kami lpas abis rehearsal 'talkshow' tuk keesokkan hari..dan alhmdulilah semua berjalan dng baik...ni minggu terakhir sudah..
hehe..yang mane satu nozi..jeng2...hik2
assalamualaikum :))