Saturday, April 21, 2012

orang asli che wong~~~

hari ni da balik dari pkmpungan org asli..skjap je rase walaupn pegi 3 ari 2 malam..memang la tempat homstay x berapa selesa tapi skjap je luangkan masa bersama kaum orang asli che wong...
bila berjumpa dengan kaum orang asli che wong, macam - macam yang kepala ni fikir..kotor la, kenapa kehidupan mereka macam ni..takde prtolongan ke..tapi setelah diberi penerangan oleh abang2 guider kat sana, baru la saya paham mgapa keadaan mereka sebegitu walaupun pihak kerajaan telah menyediakan mereka rumah yg agak selesa untuk mereka tinggal bersama-sama....
tetapi bila fikir2 balik..betol jgk apa yg mereka buat tu sebab kaum mereka hanya tinggal sebilangan saje..dan kalau mereka tak jagenye dgn baik maka trhapuslah kaum mereka atas muka bumi ni...
tapi saya hanya harapkan yang terbaik buat mereka ;))





bersama pelajar sekolah rendah berbangsa asli che wong..they are lovely childrens ;)


control berani je ni..hehe ( dalam hati takut sbb 1st tyme)


bersama classmates yg ambk sama minor tuk fieldwork nih..mmg best


ooppppss...pegang baju dye je..hehe..
trpksa pegang sebab nat jatuh..bla gajah ni start moving, kita mgkin jatuh kalo x dduk betol2..tu pon kene warning kat abg tukang bwk gajah ni..pegang kuat2..hehe


p/s: setakat yg trmampu saje sy citer sbb kesempitan mase nk citer banyak walaupun bnyk sgt benda nak citer,..hehe 
assalamualaikum ^^

5 comments:

  1. betol2..walaupun tmpat tdo x brapa nk ok ngan nyamuk sbsar gajah..hehe..tapi mmg btol2 best ;)))

    ReplyDelete
  2. mcm knal je firdaus khan ni?khan?haha

    ReplyDelete
  3. as salam .. dekat mana eh kaum che wong tggal ?
    sebb saya kena wt research pasai mereka .saya hanya taw kat kuala gandah saja .
    harap balas .

    ReplyDelete